Actions

IP Station works in AlphaCom mode only

From Zenitel Wiki

Some IP DualDisplay stations, IP Desktop stations and IP Substations have left the factory in a certain test mode, not letting them work in other modes than AlphaCom mode.

Identifying the error

  • After loading factory default settings to the station, the station display shows “No AlphaCom conn.”
After loading Factory Default the station should be in PULSE mode, and the display should show “Not configured”. If the display shows “No AlphaCom conn.” it means that the station is still in AlphaCom mode.
  • You can change the mode of operation in the stations web page to SIP or PULSE, but after saving the settings and rebooting the station, it will return to "AlphaCom" mode.
Station Mode selection in the web interface of the IP station


How to fix the problem

1. Download and unpack the file fix_pulse_and_sip_mode.zip
2. In your web browser, enter <ipaddress>/upload.htm (example: 10.5.2.187/upload.htm) in the address field. You should see the following page:

Upload menu


3. Browse to the folder fix_pulse_and_sip_mode, select unpack.tar.gz
4. Press the “Upload” button, you should see the following page:

Upload menu


5. Press the “Install” button
6. You should then see “Software Installed!”
7. Reboot the station to confirm that it worked.

How to verify that the problem is solved

  • After loading Factory Default the display should show “Not configured”.
  • You can change the mode of operation in the stations web page to SIP or PULSE, and the settings remain after rebooting the station.
MediaWiki spam blocked by CleanTalk.